Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!

Факультет інноваційних технологій харчування та ресторанно-готельного бізнесу

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу


Декан
Декан
к.т.н., доц.
Дишкантюк Оксана Володимирівна,
ауд. А-232,
тел. 712-41-91

Сайт факультета

Факультет «Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу» – сучасна корпорація з підготовки фахівців для ресторанного та готельного бізнесу, один з найбільших факультетів академії за кількістю студентів, у нас навчається більше 1 тис. студентів. Наше завдання - дати можливість цілеспрямованій енергійній молоді реалізувати свої знання, навички та здібності у пошуку спеціальності, яка відповідає їх амбіціям.

У складі факультету функціонують 5 кафедр:

  • Кафедра Готельно-ресторанного бізнесу (випускова)
  • Кафедра Технології ресторанного і оздоровчого харчування (випускова)
  • Кафедра Безпеки життєдіяльності
  • Кафедра іноземних мов
  • Кафедра інженерної графіки та технічного дизайну


Наші спеціальності:

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
    Освітні програми:
    Бакалаври
    • Готельно-ресторанна справа
    Магістри
    • Готельно-ресторанна справа
  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
    Освітні програми:
    Бакалаври
    • Технології ресторанного бізнесу
      ДетальнішеОсвітньо-професійна програма / Технології ресторанного бізнесу

      Спеціалізації і програми підготовки:
      • Технології ресторанного бізнесу
      • Інноваційні технології харчування
      • Технології дієтичного та спортивного харчування
      • Технології дитячого та геронтологічного харчування
      • Технології фітнес-продуктів та продуктів спеціального призначення

      Студенти вивчають дисципліни:
      • Технології продукції ресторанного господарства
      • Етнічні кухні
      • Технологія продуктів дієтичного харчування
      • Культура харчування
      • Загальні технології харчової промисловості
      • Автоматизація виробничих процесів
      • Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
      • Проектування підприємств галузі

      Випускники:
      • Директора мережі закладів ресторанного господарства, директора закладу ресторанного господарства
      • Керуючі рестораном (кафе, баром)
      • Директора з виробництва, директора кейтеринговой компанії
      • Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
      • Ресторатори, фахівці з ресторанної справи, консультанти з виробництва, технологи-демонстратори
      • Адміністратори мережі закладів ресторанного господарства, адміністратори закладу ресторанного господарства; бренд-шефи, шеф-кухарі, су-шефи, шефи-сомельє, шефи-бармени, кухари, шоколатьє, баристи, бармени, метрдотелі
      • Організатори з івент-заходів
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, завідувачі лабораторією, фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
      • Фахівці-проектувальники закладів ресторанного господарства.

      На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
      • Лабораторія «Туристична фірма»
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону. Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
       
    • Ресторанні технології здорового харчування
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма:
      Ресторанні технології здорового харчування


      Спеціалізації і програми підготовки:
      • Технології санаторно-курортного харчування
      • Технології дієтичного харчування (при захворюваннях)
      • Технології харчування різних верств населення (дитяче харчування, геродієтичне харчування, харчування спортсменів, харчування вагітних і т.ін)
      • Експертиза і управління якістю харчових продуктів

      Студенти вивчають дисципліни:
      • Технології продукції ресторанного господарства
      • Науково-практичні основи виробництва харчових продуктів оздоровчої дії
      • Технологія оздоровчих продуктів для дитячого, геродієтичного харчування
      • Технологія продуктів для дієтичного та санаторно-курортного харчування
      • Культура харчування
      • Загальні технології харчової промисловості
      • Автоматизація виробничих процесів
      • Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
      • Проектування підприємств галузі

      Випускники:
      • Завідувачі лабораторіями
      • Фахівці зі створення і виробництва продуктів нового покоління з вираженим терапевтичним ефектом
      • Експерти безпеки харчових продуктів
      • Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів
      • Керівники виробництва, головні інженери, керівники виробничих цехів
      • Технологи
      • Шеф-кухарі, су-шефи

      На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
      • Лабораторія «Туристична фірма»
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів).

      Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону. Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм. / 
    Магістри
    • Інноваційні технології ресторанного бізнесу
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Інноваційні технології ресторанного бізнесу

      Спеціалізації і програми підготовки:
      • Інноваційні технології страв у сучасних закладах ресторанного бізнесу
      • Інноваційні напрямки ресторанного бізнесу (проектування сучасних закладів)
      • Інноваційні технології харчування різних верств населення (дитяче, шкільне харчування, спеціалізоване харчування - спортсменів, моряків, військовослужбовців та інш.)
      • Інноваційні впровадження у сучасні заклади ресторанного бізнесу

      Випускники:
      • Керівники виробництв у закладах ресторанного бізнесу
      • Керівники курсів з підготовки спеціалістів для камбузів всіх видів судів
      • Керівники департаментів з харчування адміністрації всіх рівнів
      • Технологи виробництва, дієтологи
      • Фахівці зі створення і виробництва продуктів та страв нового покоління
      • Експерти безпеки харчових продуктів
      • Експерти безпеки закладів ресторанного бізнесу
      • Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів харчування

      На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
      • Лабораторія «Туристична фірма»
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.

      Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
       
    • Індустрія здорового харчування
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Індустрія здорового харчування

      Спеціалізації і програми підготовки:
      • Технології дієтичного та спортивного харчування
      • Технології дитячого та геронтологічного харчування • Технології фітнес-продуктів та продуктів спеціального призначення

      Випускники:
      • Керівники виробництв у закладах ресторанного бізнесу
      • Керівники курсів з підготовки спеціалістів для камбузів всіх видів судів
      • Керівники департаментів з харчування адміністрації всіх рівнів
      • Фахівці зі створення і виробництва продуктів та страв нового покоління
      • Експерти безпеки харчових продуктів
      • Експерти безпеки закладів ресторанного бізнесу
      • Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів харчування
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, завідувач лабораторією, фахівець з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

      На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
      • Лабораторія «Туристична фірма»
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.

      Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.

   МИ ГОТУЄМО:

  • РЕСТОРАТОРІВ, які чудово розуміють і розбираються в усіх процесах приготування страв і складання калькуляцій для запуску та просування ресторану на ринок.
  • ГОТЕЛЬЄРІВ, які отримують не тільки комплексні теоретичні знання і досвід роботи на віртуальних симуляторах бізнес-процесів НОТS, а й пройшли підготовку в кращих готелях світу.
  • ЕКСПЕРТІВ для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA.
  • ТЕХНОЛОГІВ з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів.
  • ФАХІВЦІВ-ЕКСПЕРТІВ, які розуміють основні біохімічні процеси, що відбуваються при приготуванні страв, та як харчування впливає на організм людини.
  • ДІЄТОЛОГІВ та КОНСУЛЬТАНТІВ зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду.

На факультеті реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:

  • Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів НОТS (вперше в Україні з 2017р).
  • Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами.
  • Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів.
  • Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.

 

ЦІКАВІ ПРОГРАМИ ПІДГОТОВКИ І ДИСЦИПЛІНИ: Організація готельного і ресторанного бізнесу, кулінарне мистецтво, барна справа, основи роботи сомельє, стратегічний менеджмент і маркетинг, електронний бізнес, технології продуктів ресторанного господарства, харчові технології, кейтеринг, автоматизовані системи управління підприємствами ресторанного господарства, управління якістю продукції на підприємствах ресторанного і готельного господарства, проектування підприємств ресторанного та готельного господарства.

ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ кожного студента – це реальний проект СВОГО ресторану, готелю, готельно-ресторанного комплексу з повним комплектом документації, бізнес-планом і концепцією.

На факультеті створені сучасні спеціалізовані навчальні лабораторії:

  • Лабораторія «Здорового харчування»;
  • Лабораторія «Організація ресторанної справи»;
  • Лабораторія «Організація готельної справи»;
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»;
  • Лабораторія «Кулінарного мистецтва»;
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів та туристичних ком-плексів з мультимедійним обладнанням;
  • Комп´ютерний клас оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням з автоматизації роботи ресторану і готелю.

Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах та базах відпочинку Одеси, Закарпаття. Головною перевагою навчання за спеціальностями факультету саме в ОНАХТ є можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику за межами України — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст), Болгарії та інших країнах Європи. Щороку близько 100 студентів факультету проходять таку міжнародну практику!

Здійснюється міжнародний обмін студентами, зокрема, за програмою Erasmus студенти факультету пройшли навчання за бакалаврськими та магістерськими програмами в Великій Британії, Португалії, Греції.

З 2009 р. факультет веде плідну співпрацю з La Fondation Pour La Formation Hôtelière (Zurich, Switzerland) – партнерською організацією Центральної і Східної Європи в галузі гостинності. Одеська національна академія харчових технологій отримала Грант La Fondation Pour La Formation Hôtelière на створення лабораторії ресторанної справи.

Факультет співпрацює з профільними асоціаціями: Асоціація кулінарів України, асоціація Шеф-кухарів Півдня України та асоціація «Туризм Одеси».

На факультеті успішно діють проекти: «Кулінарна школа», який реалізує кафедра Технології ресторанного і оздоровчого харчування, «Школа готельно-ресторанного бізнесу» під керівництвом кафедри готельно-ресторанного бізнесу, «Мобільний гід», «Університет третього віку».

 

МИ ГАРАНТУЄМО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ КОЖНОМУ ВИПУСКНИКУ!

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу – це:

  • один з найкращих факультетів академії за якістю навчання,
  • колектив викладачів-професіоналів, вчених, які прагнуть постійно вдосконалювати форми і методи навчання, застосовують новітні методики і
  • сучасні інформаційні технології,
  • можливість отримання за бажанням освіти за схемою бакалавр - магістр - кандидат наук - доктор наук,
  • колектив талановитих студентів з високорозвиненим самоврядуванням, науковими гуртками, гуртками художньої самодіяльності, спортивними секціями.

Навчання на факультеті інноваційних технологій харчування і готельно-ресторанного бізнесу - престижна робота і вдала кар´єра. Вдалий вибір спеціальності може змінити Ваше життя на краще. Щороку до нас приєднується близько 300 студентів.

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу.

     Додаткову інформацію про факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу можна знайти на web-сайті horeca.onaft.edu.ua.

Задати питання