Одеський національний технологічний університет

204 ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва



Спеціальність 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»: освітньо-професійна програма: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»



Професія на усі часи! Уміння виробляти високоякісні й безпечні м'ясні та молочні продукти від сировини до готової продукції

Освітньо-професійна програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»  – підготовка фахівців нового покоління для виробництва і переробки продукції тваринництва - м'яса, молока та продукції бджільництва.

Освітньо-професійна програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – підготовка фахівців для організації діяльності сучасних ферм з вирощування сільськогосподарських тварин і отримання високоякісної продукції тваринного походження - м'яса та молока; для організації господарської діяльності на м'ясних та молокопереробних підприємствах; для впровадження існуючих та розробки нових технологій високоякісних та безпечних м'ясних і молочних продуктів.

Протягом останніх років в усьому світі зросла цікавість споживачів до здорового способу життя, який передбачає вживання високоякісних та безпечних продуктів харчування, виготовлених за принципом «від лану – до столу». Тому м’ясна та молокопереробна галузі сьогодні зацікавлені у фахівцях з виробництва та переробки продукції тваринництва.

Випускники спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» можуть працювати:

  • на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин,
  • на м’ясних підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин у ковбасні вироби, м’ясні копченості, м’ясні консерви, напівфабрикати тощо,
  • на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин,
  • на молокопереробних підприємствах з переробки молока різних видів ссавців у сири, масло вершкове, молоко питне, кисломолочні напої, сметану, морозиво, молочні консерви тощо,
  • у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів,
  • у проектних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва,
  • у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції.

Фахівці з технології виробництва і переробки продукції тваринництва вмітимуть забезпечувати параметри та здійснювати контроль технологічних процесів при виробництві і переробці продукції тваринництва; використовувати методики оцінки повноцінності годівлі, мікроклімату приміщень та способів утримання тварин; контролювати ведення первинного та зоотехнічного обліку на фермах; володіти професійними знаннями з технології переробки сировини тваринного походження у високоякісні та безпечні м’ясні і молочні продукти; здійснювати ветеринарно-санітарну та технологічну експертизу сировини тваринного походження, молочних та м’ясних продуктів; організовувати безвідходні виробництва на молоко- та м’ясопереробних підприємствах.

Профільними дисциплінами напряму є:

  • Біологія з основами зоології та морфології,
  • Ветеринарно-гігієнічні та зоотехнічні основи організації молочних ферм,
  • Ветеринарно-санітарна і технологічна експертиза молока,
  • Розведення і генетика сільськогосподарських тварин і птиці,
  • Генотипи ссавців у формуванні якості молока,
  • Фізика і хімія м'ясної і молочної сировини,
  • Технологія виробництва та первинної переробки продукції м’ясного скотарства,
  • Технологія виробництва та первинної переробки продукції свинарства,
  • Технологія виробництва продукції птахівництва і кролівництва,
  • Моделювання якості м'яса худоби і птиці,
  • Технологія переробки молока,
  • Технологія переробки м’яса,
  • Безпечність у виробництві та переробці молока,
  • Технологія продукції бджільництва,
  • Основи ветеринарної медицини.

 





URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_492.html