Одеський національний технологічний університет

Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»





Програма для проведення вступних іспитів

Ступінь бакалавра

Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Освітня програма «Біотехнології та біоінженерія»

 

1. Біотехнологічний процес. Біотехнологічні процеси у харчовій промисловості.

2. Мікроорганізми-біологічні агенти у біотехнологіях.

3. Поняття про поживні середовища для мікроорганізмів.

4. Поняття про генетику та селекцію.

5 Генетично-модифікована сировина та її необхідність.

6. Значення мікроорганізмів у виробництві пива та вина.

7. Будова рослинної клітини.

8. Вітаміни (жиророзчинні та водорозчинні).

9. Вуглеводи (моно-, ди- та полісахариди).

10. Глюкоза. Формула. Застосування.

11. Білки.Їх значення. Будова.

12. Амінокислоти (замінні, незамінні, приклади).

13. Органічні кислоти. Приклади. Застосування.

14. Мінеральні речовини. Макро- та мікроелементи. Їх роль у клітинах.

15. Антибіотики. Пеніцилін.

 

Програма для проведення додаткових вступних іспитів

Ступінь бакалавра

Спеціальність  162 «Біотехнології та біоінженерія»

Освітня програма «Біотехнології та біоінженерія»

 

1. Біотехнологічні процеси у харчовій промисловості.

2. Мікроорганізми - біологічні агенти у біотехнологіях.

3. Поняття про поживні середовища для мікроорганізмів.

4. Прокаріоти та еукаріоти. Основні відмінності.

5. Генетично-модифікована сировина та її необхідність.

6. Основні органели еукаріотичної клітини.

7. Значення мікроорганізмів у виробництві пива та вина.

8. Вітаміни (жиророзчинні та водорозчинні).

9. Вуглеводи (моно-, ди- та полісахариди).

10. Білки. Їх значення. Будова.

11. Амінокислоти (замінні, незамінні).

12. Мінеральні речовини. Макро- та мікроелементи. Їх роль у клітинах.

 

 





URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_384.html