Одеський національний технологічний університет

ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: технології жирів та жирозамінників



Рослинні і тваринні жири - обов'язкові компоненти харчового раціону людини. Крім цього, натуральні і синтетичні жири, а також продукти їх переробки знаходять широке застосування при виробництві різних видів косметичних виробів: кремів, зубних паст, губних помад, еліксирів, бальзамів, шампунів, мила, миючих засобів та ін.




                                                                   

       

 

На сьогоднішній день маргаринова, кондитерська, молочна та інші галузі харчової промисловості України мають значну потребу в жирах, що в свою чергу вимагає розвитку олійно-жирової галузі. Студенти, що навчаються за спеціальністю «Технології жирів і жирозамінників», вивчають технології виробництва жирів рослинного і тваринного походження, хімічні способи отримання жирів, технології майонезів, маргаринів, дрессингів, соусів.

 

           

Під керівництвом викладачів і представників підприємств студенти проходять ознайомчу, технологічну та переддипломну практики на сучасних підприємствах різних галузей України, оснащених високотехнологічним обладнанням за останнім словом техніки.

Випускники факультету оновлюють інженерно-технічний склад підприємств на посадах директорів, начальників виробництва, головних технологів, завідувачів лабораторіями, інженерів по забезпеченню якості продукції, майстрів і т.д.

                 





URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_241.html