Одеський національний технологічний університет

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: технології ресторанного бізнесу (СВО Бакалавр)



Освітньо-професійна програма: Технології ресторанного бізнесу
 
Спеціалізації і програми підготовки:
  • Технології ресторанного бізнесу
  • Інноваційні технології харчування
  • Технології дієтичного та спортивного харчування
  • Технології дитячого та геронтологічного харчування
  • Технології фітнес-продуктів та продуктів спеціального призначення
 
Студенти вивчають дисципліни:
  • Технології продукції ресторанного господарства
  • Етнічні кухні
  • Технологія продуктів дієтичного харчування
  • Культура харчування
  • Загальні технології харчової промисловості
  • Автоматизація виробничих процесів
  • Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
  • Проектування підприємств галузі
 
 
Випускники:
• Директора мережі закладів ресторанного господарства, директора закладу ресторанного господарства
• Керуючі рестораном (кафе, баром)
• Директора з виробництва, директора кейтеринговой компанії
• Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
• Ресторатори, фахівці з ресторанної справи, консультанти з виробництва, технологи-демонстратори
• Адміністратори мережі закладів ресторанного господарства, адміністратори закладу ресторанного господарства; бренд-шефи, шеф-кухарі, су-шефи, шефи-сомельє, шефи-бармени, кухари, шоколатьє, баристи, бармени, метрдотелі
• Організатори з івент-заходів
• Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, завідувачі лабораторією, фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
• Фахівці-проектувальники закладів ресторанного господарства.
 
На факультеті  створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
  • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
  • Лабораторія «Організація готельного господарства»
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
  • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів з мультимедійним обладнанням
  • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю)
Для студентів усіх спеціальностей основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.
Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.

 Детальніше ознайомитися з освітньо-професійною програмою бакалаврів http://nmv.ontu.edu.ua/opp/181b-trb2018.pdf

 



 

 





URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_105.html