Освітньо-професійна програма: ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА
Спеціалізації і програми підготовки:
- Готельно-ресторанна справа
- Інноваційні технології ресторанної справи
- Крафтові ресторанні технології
- SPA- і Wellness-бізнес та рекреаційна індустрія оздоровлення
Випускники:
- Ресторатори
- Готельєри
- Керівники підприємств (президент асоціації, концерну, корпорації, генеральний директор) ресторанного господарства, готельних і туристичних комплексів
- Керівники санаторно-курортних підприємств, пансіонатів, баз відпочинку
- Експерти для консалтингових груп в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії Wellness і SPA
- Функціональні фахівці (адміністративна робота, маркетингова і комерційна діяльність)
- Співробітники туристичних компаній і консалтингових фірм
- Викладачі коледжів, вузів
На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
- Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
- Лабораторія «Організація готельного господарства»
- Лабораторія «Барна справа і сомельє»
- Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації
- Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
- Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
- Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)
Основний акцент при навчанні робиться на практичних аспектах готельно-ресторанного бізнесу (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття ведуть професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:
- Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів HOTS (вперше в Україні з 2017 р.)
- Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами
- Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів
- Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.
Регулярно проводяться семінари викладачів ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси. Практична підготовка студентів проходить на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси та області.
Студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» саме в ОНТУ надається унікальна можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику в країнах Європи і світу — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст) та інших країнах Європи (за договором з компанією AGL Travel та L-Tour). Щороку близько 100 студентів проходять таку міжнародну практику.
Детальніше з освітньо-професійною програмою "Готельно-ресторанна справа" спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» підготовки магістрів можна ознайомитись за посиланням:
https://nv.ontu.edu.ua/opp/241m-grs2018.pdf