Програма для проведення вступних іспитів

Ступінь вищої освіти «магістр»

Спеціальність  181 «Харчові технології»

Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

 

  1. Технологічна експертиза. Загальна характеристика.
  2. Організація, техніка і етапи проведення технологічних експертиз виробництва та експертиз харчових продуктів.
  3. Види експертиз, оцінка якості маркування та пакування, правила відбору проб.
  4. Технологічна експертиза виробництва зерна та продуктів зернопереробної промисловості.
  5. Технологічна експертиза виробництва олієжирових продуктів.
  6. Технологічна експертиза виробництва продуктів переробки фруктів та овочів.
  7. Технологічна експертиза виробництва харчосмакових продуктів та напоїв.
  8. Технологічна експертиза виробництва молока та молочних продуктів.
  9. Технологічна експертиза виробництва м’яса та продуктів аквакультури.
  10. Технологічна експертиза виробництва функціональних продуктів, дієтичних добавок, харчових продуктів з ГМО.
  11. Законодавчі аспекти запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів та основі концепції НАССР.
  12. Загальна характеристика передумов застосування НАССР. Системи простежуваності, програма відкликання.
  13. Підготовчий етап розроблення плану НАССР.
  14. Небезпечні чинники в системі НАССР.
  15. Основні етапи розроблення плану НАССР.
  16. Розробка стандартних санітарних операційних процедур.
  17. Рекомендації Комісії з Кодексу Аліментаріус щодо гігієни харчових продуктів.
  18. Поняття і методи ідентифікації харчових продуктів, її функції, критерії.
  19. Органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості.
  20. Теоретичні поняття ідентифікації та фальсифікації.
  21. Фальсифікація продукції, поняття і види.
  22. Аналіз методів виявлення найбільш фальсифікації продуктів харчування.
  23. Ідентифікація та виявлення фальсифікації продуктів тваринного походження.
  24. Ідентифікація та виявлення фальсифікації продуктів рослинного походження.

 

Програма для проведення додаткових вступних іспитів

Ступінь вищої освіти «магістр»

Спеціальність  181 «Харчові технології»

Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

  1. Підготовчий етап розроблення плану НАССР.
  2. Небезпечні чинники в системі НАССР.
  3. Основні етапи розроблення плану НАССР.
  4. Загальна характеристика передумов застосування НАССР. Системи простежуваності, програма відкликання.
  5. Технологічна експертиза. Загальна характеристика.
  6. Організація, техніка і етапи проведення технологічних експертиз виробництва та експертиз харчових продуктів.
  7. Види експертиз, оцінка якості маркування та пакування, правила відбору проб.
  8. Рекомендації Комісії з Кодексу Аліментаріус щодо гігієни харчових продуктів.
  9. Поняття і методи ідентифікації харчових продуктів, її функції, критерії.
  10. Органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості.
  11. Теоретичні поняття ідентифікації та фальсифікації.
  12. Розробка стандартних санітарних операційних процедур.
  13. Фальсифікація продукції, поняття і види.
  14. Законодавчі аспекти запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів та основі концепції НАССР.
  15. Аналіз методів виявлення найбільш фальсифікації продуктів харчування.
  16. Ідентифікація та виявлення фальсифікації продуктів тваринного та рослинного походження.