Одеський національний технологічний університет

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних і питних вод



Галузь знань 18 «Виробництво та технології»

Спеціальність 181 «Харчові технології»

Освітня програма«Технології харчових продуктів,напоїв, мінеральних і питних вод»

Ступінь вищої освіти: бакалавр, магістр.

 

Метою освітньої програми є підготовка випускника високого фахового рівня, здатного розробляти і впроваджувати у виробництво сучасні та інноваційні технології консервованих ізаморожениххарчових продуктівіз сировини рослинного і тваринного походження, соків і безалкогольних напоїв, а також мінеральних і питних вод, управляти якістю продукції та здійснюватиїї лабораторний контрольна всіх етапах виробництва, спроможного створити власний бізнес та стати успішним і заможним.

Навчання за даною освітньої програмою - це можливість дізнатися про все нове в галузі виробництва і технологій якісних та безпечних харчових продуктів, напоїв, мінеральних і питних вод

Перевагами освітньої програми є високий попит на фахівців в галузі харчових технологій, можливість роботи на сучасних харчових підприємствах в Україні та за кордоном, високий рівень оплати праці, нормований робочий день, можливість працевлаштовуватися за суміжними спеціальностями в харчовій галузі.

Випускники бакалаврату можуть працювати на посадах: технолога, фахівця в галузі харчової та переробної промисловості, техніка-лаборанта, асистента хіміка і біохіміка, стажиста-дослідника, техніків з підготовки виробництва та із стандартизації,фахівця з технічної експертизи, інспектора технічного, асистента викладача професійно-технічної освіти, педагога професійного навчання, інструктора виробничого навчання, помічника керівника підприємства (установи, організації), фахівця з організації та ведення фермерського господарства.

Випускники магістратури можуть працювати на посадах: інженера із впровадження нової техніки й технології, інженера-технолога, інженера-дослідника, інженера з якості, мікробіолога, аудитора систем харчової безпеки та якості,керівника підприємства, установи та організації, головного фахівця виробничого підрозділу у промисловості, вищих посадових особ органів державної виконавчої влади та місцевих органів державної влади, директора департаменту та завідувача сектору, керівника підрозділу матеріально-технічного постачання, викладача закладів вищої, професійно-технічної чи передвищої освіти, наукового співробітника, головного фахівця та керівника науково-дослідного підрозділу, керівника проектів та програм, інспектора,  консультанта.

Нашими партнерами є: СП ТОВ «Вітмарк-Україна (ТМ «Джаффа», «Соковіта», «Наш сік»), ВАТ «Сандора», ВАТ «Одеський консервний завод», ВАТ «Еврика», ТОВ «Ердкрафт», ТДВ «Любокут», ТОВ «ЛІЛАК», ТОВ «АКВАРУМ», ТДВ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник», ТОВ «Кривоозерська харчосмакова фабрика», ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології» МОЗ України та інші організації.

Колектив випускової кафедри біоінженерії і води надає сучасне навчально-методичне і матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, викладає навчальні дисципліни на високому професійному рівні, створює належні умови для якісного навчання, цікавої науково-дослідної роботи, ефективної практичної підготовки.

Освітні компоненти (навчальні дисципліни) фахової підготовки бакалаврів:«Фізико-хімічні і біологічні основи технологій консервованих продуктів і технологій оброблення води»,«Мікробіологія галузі», «Технології харчових виробництв», «Технології виробництва консервованих продуктів з плодів та овочів», «Технології низькотемпературної обробки та зберігання харчових продуктів», «Технології виробництва фасованих мінеральних та питних вод», «Технологічні розрахунки, облік і звітність в галузі», «Технологічне обладнання галузі», «Контроль та управління якістю і безпечністю сировини  та готової продукції», «Стандартизація, метрологія та сертифікація», «Основи проектування та функціонування підприємств з виробництва харчової продукції», «Ресурсозберігаючі технології та технології захисту навколишнього середовища», «Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості», «Науково-дослідна робота студентів», «Технологічна та переддипломна практика».

Освітні компоненти фахової підготовки магістрів: «Інновації у виробництві харчових продуктів, напоїв, мінеральної і питної води», «Розробка нового харчового продукту», «Управління якістю та безпечністю харчової продукції», «Методологія та організація наукових досліджень», «Стратегічне управління в харчовій промисловості», «Науково-дослідна робота»,«Виробнича і дослідницька практики».

Більше інформації про нас можна дізнатися із сторінок кафедри:в мережі Інтернет http://biv.ontu.edu.ua/ та соціальних мережах https://www.facebook.com/BIOandW

ОПП «Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних і питних вод» (бакалавр) за посиланням http://biv.ontu.edu.ua/abiturientu/244-osvitni-prohramy-kafedry-pryiom-na-navchannia-2022-rik/bakalavry

ОПП «Технології харчових продуктів, напоїв, мінеральних і питних вод» (магістр) за посиланням http://biv.ontu.edu.ua/abiturientu/245-osvitni-prohramy-kafedry-pryiom-na-navchannia-2022-rik/mahistry

 

 

 







URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_580.html