Програма для проведення вступних іспитів
Ступінь спеціаліста

Спеціальність 181  «Харчові технології»

Освітня програма «Технологія зберігання і переробки зерна»

 

 

1.       Асортимент, вихід круп і круп’яних продуктів, показники їх якості.

2.       Види помелів, асортимент і якість муки.

3.       Воднотеплова обробка зерна в технології круп’яного виробництва.

4.       Воднотеплова обробка зерна в технології мукомельного виробництва.

5.       Загальні принципи побудови технологічних процесів підготовки круп’яного зерна.

6.       Збагачення проміжних продуктів розмелу зерна в ситовіяльних машинах.

7.       Здрібнювання зерна і зернових продуктів в технології мукомельного виробництва.

8.       Особливості виробництва швидкорозварюваних круп.

9.       Особливості лущення зерна в технології круп’яного виробництва.

10.  Особливості сортування продуктів лущення зерна в технології круп’яного виробництва.

11.  Очищення зерна від домішок при підготовці до переробки в муку і крупи.

12.  Очищення поверхні зерна при підготовці до переробки в муку.

13.  Принципова структура  і характеристика сортових хлібопекарських помелів пшениці з розвинутим збагаченням проміжних продуктів.

14.  Принципові структурні схеми лущильних відділень крупозаводів, їх особливості.

15.  Сортування подрібнених зернових продуктів в технології мукомельного виробництва.

16.  Структура і характеристика оббивних помелів пшениці і жита.

17.  Структура і характеристика технології очищення і підготовки зерна пшениці до сортових помелів.

18.  Формування помельних партій зерна на мукомельних заводах.

19.  Характеристика і технологічні властивості зерна для виробництва круп і круп’яних продуктів.

Характеристика і технологічні властивості зерна пшениці і жита, як сировини для виробництва муки.