Випускники:

  • Ресторатори
  • Готельєри
  • Керівники підприємств (президент асоціації, концерну, корпорації, генеральний директор) ресторанного господарства, готельних і туристичних комплексів
  • Керівники санаторно-курортних підприємств, пансіонатів, баз відпочинку
  • Експерти для консалтингових груп в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії Wellness і SPA
  • Функціональні фахівці (адміністративна робота, маркетингова і комерційна діяльність)
  • Співробітники туристичних компаній і консалтингових фірм
  • Винний, хлібний сомельє, шоколатьє, бариста

 

На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:

  • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
  • Лабораторія «Організація готельного господарства»
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
  • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації
  • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
  • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

Основний акцент при навчанні робиться на практичних аспектах готельно-ресторанного бізнесу (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття ведуть професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:

  • Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів HOTS (вперше в Україні з 2017 р.)
  • Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами
  • Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів
  • Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.

Регулярно проводяться семінари викладачів ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси. Практична підготовка студентів проходить на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси та області.

Студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» саме в ОНТУ надається унікальна можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику в країнах Європи і світу — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст) та інших країнах Європи (за договором з компанією AGL Travel та L-Tour). Щороку близько 100 студентів проходять таку міжнародну практику.